Aktív mikrofon párosítás

Már 1 dB-es mikrofon eltérés, 10 %-os beszédértés csökkenést eredményez. Az AMP (Aktív mikrofon párosítás) algoritmusa folyamatosan figyeli a két mikrofon kimenti szintjét, annak érdekében, hogy a készülék teljes életútján digitálisan összehangolja ezeket.

AMP

Már 1 dB-es mikrofon eltérés, 10 %-os beszédértés csökkenést eredményez. Az AMP algoritmusa folyamatosan figyeli a két mikrofon kimenti szintjét, annak érdekében, hogy a készülék teljes életútján digitálisan összehangolja ezeket.

Audiogram

Az audiogram az audiometrikus frekvenciákon keresztül ábrázolt hallás grafikus megjelenítése. Legegyszerűbb formájában, a dB HL-ben (Hallásszint) kifejezett hallásküszöböt mutatja, oktáv vagy közép oktáv frekvenciákon, 125 Hz - 8000 Hz-ig. A

Audiológus

Az audiológus feladata a hallásproblémák diagnosztizálása és kezelése, minimalizálva a problémáknak a betegek életére gyakorolt ​​hatását. Az audiológusok minden beteg számára személyre szabott segítséget nyújtanak, hogy kommunikálni tudjanak a környező világgal.

BAHA

A direkt csontvezetéses készülék (BAHA), a súlyos vezetéses halláscsökkenés esetében használható. Rutinműtét alkalmával, egy titánium csavart helyeznek el a mastoid csontban, ami így kitüremkedik a bőrből.

Belső fül

A belső fül a halló- és vestibularis labirintusból áll. A labirintus szó a halántéki csontok megkövesedett részeiben található, rendkívül bonyolultan kapcsolódó utak hálózatára utal.

Beszédértés

A hallásvesztés első szignifikáns jele a zajos környezetben való beszédértés romlásában mutatkozik meg. A beszéd-audiometriás teszt alkalmával több tesztszót vagy tesztmondatot tárunk a páciens elé.