AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

Kik vagyunk mi?

” A Hallás Társasága”  Alapítvány égisze alatt már 6 éve teszünk az emberek hallásáért. Azokért is, akik még hallanak, és azokért is, akiknek már nem tökéletes a hallásuk. Kezdeményezéseinkkel és programjainkkal rámutatunk arra, hogy a hallás kincs, és vigyázni kell rá, amíg még megvan. De megmutatjuk azt is, hogyan lehet halláscsökkenéssel teljes életet élni.

Miért érdemes minket támogatnod?

Olvass tovább, hogy megismerd milyen célokat tűztünk ki, és eddig mennyit sikerült véghez vinnünk közülük.

EZEKET ÉRTÜK EL EDDIG

Lépésenként előre

EZEKET ÉRTÜK EL EDDIG

Sokat lehet és szeretnénk tenni

Mi írjuk a legőszintébb blogot!

Nálunk minden poszt hiteles: érintett hallássérültek osztják meg blogunkban tanácsaikat és tapasztalataikat. Nem félünk a tabutémák feldolgozásától sem.

Elemeket tesztelünk!

Jelenleg is fut elemtesztünk, amivel azt szeretnénk segíteni, hogy a hallássérültek a legjobb döntést hozzák meg, mikor elemet vásárolnak hallókészülékeikbe.

Támogattuk a hátrányos helyzetű időseket!

Tudjuk, hogy nem mindenki engedheti meg magának a hallókészüléket, még TB-támogatás mellett sem. Nekik segítettünk anyagi támogatással, hogy jobban hallhassanak!

Támogattuk a tehetséges fiatalokat!

A “ Tehetséges Nagyothalló Fiatalok Támogatása”  Programunk keretén belül támogattunk tehetséges tanuló vagy pályakezdő hallássérült fiatalokat, hallókészülékkel illetve kommunikációs eszközökkel, valamint a hallásgondozás biztosításával.

Leteszteltük a halláscentrumokat!

Aktivistáink próbavásárlásokkal mérték fel a különböző intézmények felkészültségét és színvonalát. Ezt egy központi protokoll alapján végezték, így az eredmények minden esetben az objektív valóságot fedik le.

Ezzel is segítjük, hogy a hallássérültek könnyebben megtalálják a számukra legmegfelelőbb halláscentrumot. Igyekszünk bevonni és motiválni a halláscentrumokat is „Az Év Halláscentruma” Nívódíj kiosztásával.

Kérjük, támogasd te is az alapítványunkat adód 1%-ával!

Járulj hozzá, hogy a vizsgálatok és a szakorvosi véleményalkotás mindenki számára elérhetővé váljon. Segíts, hogy mindenkinek lehetősége legyen a teljes életre!

Adószámunk: 18657755-1-10

ERRE GYŰJTÜNK

Erre használnánk fel az 1%-odat!

Hallás-pédia

Tudtad, hogy az audiológusoknak és a pácienseknek nincs közös nyelvük, amivel jól megértenék egymást?

Hallássérültként nehéz úgy érvényesíteni az érdekeinket, ha nem értjük a szakmai kifejezéseket és főbb folyamatokat. Ezért szeretnénk létrehozni a Hallás-pédiát, ahol a
hallással és a hallásgondozással járó szakkifejezéseket gyűjtenénk össze és tennénk közérthetővé, hogy a hallássérültek és a hallásgondozók egy nyelvet beszélhessenek, és tudatosan élhessék meg hallásuk gondozásának lépéseit.

Programjaink fejlesztése

Mi minden eseményünk után kérdőív kitöltésére kérjük az azon résztvevőket, és az alapján fejlesztjük tovább programjainkat! Segíts adód 1%-val, hogy jövőre még minőségibb, még magasabb színvonalú Halló Holnap programot, Hali-tali-, és Csendetlenkedő tábort hozhassunk létre!

Nem titkolt vágyunk, hogy a rászorulók ehhez egy napon majd költségmentesen juthassanak hozzá!

Hallókészülék összehasonlító

Hallókészüléket választani nehéz.

Ezért szeretnénk létrehozni egy platformot, ahol az összes létező hallókészüléket össze tudja hasonlítani a hallássérült felhasználó, hogy könnyebb és tudatos döntést hozhasson!

Rászorulók anyagi támogatása

Továbbra is szeretnénk támogatni azokat, akik:

 • nem engedhetik meg maguknak a hallókészülék megvásárlását,
 • tehetséges hallássérült fiatalok, nagyra törő célokkal

Számukra a megfelelő technológia jelenti az egyetlen megoldást!

TÁMOGASS MINKET

Még 6+1 érv, hogy miért támogass minket!

0

Életeket változtatunk! Mi látjuk, milyen az, mikor egy kétségbeesett szülő szemei megtelnek könnyel a megkönnyebbüléstől, amikor egy hallássérült fiatal visszakapja az önbizalmát, amikor egy idős visszakapja a hallását. Változtass életeket Te is!

0

Minden bevételt visszaforgatunk! Az 1% adófelajánlásodból még könnyebben elérhetővé tudjuk tenni a részvételt táborainkban. A célunk, hogy táborozóink egy nap ingyenesen is eljöhessenek!

0

Hangokat adunk! A támogatásaink egy részéből támogatjuk azok hallókészülék ellátását, akik nem engedhetik meg maguknak. Add vissza adód 1%-val valakinek a hallását!

0

Függetlenek vagyunk. Kizárólag támogatásból és pályázatokból van bevételünk, nem szolgáljuk egyetlen kereskedelmi cég értékesítési törekvéseit sem.

0

Elismert szervezetek és szakemberek álltak törekvéseink mellé! Például a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Hallássérültek Pedagógiájának Tanszéke, és a dr Török Béla EGYMI szurdopedagógusai. Büszkék vagyunk rá, hogy megérdemeljük ezt a bizalmat!

0

Érintett szülőkkel, hallássérültekkel és szakemberekkel dolgozunk! Mert hisszük, hogy azok tudják a legtöbbet adni, akik maguk is benne vannak ebben a helyzetben!

+ 0

Folyamatosan fejlődünk! Nem ülünk a babérjainkon, hanem folyamatosan fejlesztjük minden programunkat! Kérdőívezünk, visszajelzést kérünk és átalakítunk. Hisszük, hogy lehetünk mindig jobbak!

Hogyan ajánld fel adód 1%-át 2020-ban?

Nincs nálad ceruza,vagy esetleg tartasz tőle, hogy elfelejted? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a fontos tudnivalókkal együtt egy emlékeztető levélben!

TÁMOGASS MINKET

Gyakorlati útmutató

Idén az új rendszer alapján, ha nem változtatsz a NAV által készített bevallás tervezeten, illetve nem nyújtasz be saját bevallást május 20-ig, akkor az eSZJA válik a hivatalos bevallásoddá. Így könnyen előfordulhat, hogy sokan megfeledkeznek a rendelkezés lehetőségéről. Ezért szólj ismerőseidnek is!

A nyomtatványt kinyomtatni akkor szükséges, ha valaki papír alapon nyújtja be éves adóbevallását vagy munkáltatója készíti el helyette. Ha a munkáltatód készíti bevallásodat, akkor a kitöltött nyilatkozatot add át munkaügyes munkatársadnak, aki a bevallásokat is készíti.

Az adószámunkkal előre kitöltött nyilatkozatot töltsd le, nyomtasd ki és írd rá saját adataidat. Ezt kell beletenned egy kisméretű sima borítékba. A borítékra írd rá nevedet és adószámodat. Ezt a levelet zárd le és a lezáráson átmenően írd alá a borítékot.

Ezt a borítékot kell eljuttatni a NAV-nak személyesen vagy postán. A címet a NAV tájékoztatójában találod.

 

Elektronikus benyújtás során a rendelkező a nyilatkozatát is benyújthatja elektronikusan. Az e-SZJA rendszerében elektronikusan tudja kitölteni a személyes ügyfélkapujára történő bejelentkezés után.

Útmutató lépésről lépésre, hogyan lehet a legegyszerűbben benyújtani a rendelkező nyilatkozatot az e-bevallás során:

 1. Lépj be az e-SZJA felületére: https://eszja.nav.gov.hu/
 2. Az éves bevallástervezeted mellett jobb oldalon találod az 1+1% nyilatkozatot.
  Kattints a: 1 + 1 %-OS NYILATKOZATOM BEADÁSA vagy FOLYATATÁSA gombra.
 3. Az Azonosítás menüpont kitöltése nem kötelező. Ha kitöltöd, akkor a kedvezményezett civil szervezet fel tudja venni Veled a kapcsolatot.
 4. A Rendelkező nyilatkozat résznél tudsz rendelkezni személyi jövedelem adód 1%-áról. Az üres mezőbe a kedvezményezett civil szervezet, Alapítványunk adószámát írd be: 18657755-1-10
 5. Helyes kitöltés esetén a rendszer automatikusan kitölti a civil kedvezményezett nevét.
 6. A +1%-ot technikai számmal rendelkező kedvezményezett részére ajánlhatod fel, a listából kiválasztva.
 7. Az ELLENŐRZÉS gombra kattintva nézzd át, hogy helyesek-e az adatok
 8. MENTÉS gombra kattints, ha mindent rendben találtál
 9. Végül kattints a TOVÁBB A BEADÁSHOZ – > BEADÁS gombokra.

Segítenéd a hallássérült közösséget?

Támogasd adód 1%-ával „A Hallás Társasága” Alapítvány munkáját!