Időről-időre, az alkatrészek elmozdulása, a bőr maradványai és a felgyülemlett törmelék, zavaró tényezőkként mind közrejátszhatnak a mikrofon működésére vonatkozóan. Egy két mikrofonnal szerelt hallókészülék esetében, már a vásárláskor, vagy a javításkor is kiváló direkcionális hallást érhetünk el és ezen adottságok a későbbiek folyamán is megmaradnak a készülékben.

Tulajdonképpen, már 1 dB-es mikrofon eltérés, 10 %-os beszédértés csökkenést eredményez. Az AMP (Aktív Mikrofon Párosítás) algoritmusa folyamatosan figyeli a két mikrofon kimenti szintjét, annak érdekében, hogy a készülék teljes életútján digitálisan összehangolja ezeket.

A rendszer különbséget tud tenni az állandó és az átmeneti eltérések között. Bármilyen mikrofon érzékenység eltérésről legyen is szó, a változások tárolódnak az elektronikus memóriában, így amikor újból bekapcsoljuk a készüléket, az a legfrissebb egyező mérést fogja alkalmazni.

A valós, multi-mikrofonos rendszerben, még sok tényező, mint pl. a viselő frizurája, vagy fejének formája is befolyásolja a mikrofonok összehangolását. Csak egy AMP-sal rendelkező készülék tud teljes mértékben alkalmazkodni a viselő személy sajátos tulajdonságaihoz, így biztosítva a mindenkori optimális 3D hangzást.

Related Szócikkek