Betűméret

A Hallás Társasága egyik alapítója hallássérült, kitűnően beszél idegen nyelven, és elismert pénzügyi szakember; míg a másik üzleti informatikával foglalkozott, közel 20 éven át egy multinacionális egészségügyi vállalatcsoport vezetői pozíciójában.

Eltérő világokból érkeztek, de a közös célok egy útra terelték őket.

És 2014 márciusában megalapították a Hallás Társaságát, ami rövid időn belül alapítványi formában működött tovább.

Hogy mi az alapítvány célja?

A hallássérültek rengeteg lehetőségtől esnek el, sokszor nem tudnak továbbtanulni, és csak ritkán találnak rá álmaik munkájára. A legtöbb esetben csupán olyan területen tudnak elhelyezkedni, ami „marad”.

De ez nincs rendben így!

Alapítványunk célja, hogy közvetlen és közvetett úton egyaránt segítsük a hallássérülteket. Olyan támogatási területeket jelöltünk ki, amelyek mindenki számára segítséget nyújtanak a mindennapok nehézségeinek leküzdésében. Fontosnak tartjuk

–       a hallásgondozás fejlődését (különös tekintettel az újszülött szűrés esetében),

–       a hallássérültek társadalmi beilleszkedésének elősegítését és az elfogadottságuk növelését, illetve

–       az életminőségük javítását, az ellátásuk eszköztárának szélesítését.

Kiállunk a halláskárosodás megelőzőse és a hallásvédelem fontosságának népszerűsítése mellett.

Minden kezdeményezésünk célja, hogy a hallássérültek ne érezzék magukat kirekesztve. Segítünk, hogy részletesen megismerhessék a saját állapotukat, és a különböző eszközök segítségével beilleszkedhessenek.

A továbbtanulás, egy remek állás, vagy éppen egy premier mozifilm megnézése nem álom többé – a Hallás Társasága Alapítvány kezdeményezései mindezeket lehetővé teszik.

Támogatás

Támogathat minket céljaink elérésében