Lenke Mozija

A filmek és a mesék mindenki számára kikapcsolódást tartogatnak. Azonban hallássérültként nehezen élvezhető egy-egy történet, hiába a káprázatos látvány. Ahhoz, hogy egy filmet mindenki élvezzen, nem elég csak látni a képeket, a mondottakat is érteni kell.

De ez hogyan kivitelezhető?

Rendkívül egyszerű a megoldás, csupán feliratra van szükség. Ezzel az apró kiegészítővel egy egész estés film ugyanis mindenki számára élvezhető lesz. Így nem kell erőltetni a szájról olvasást, a mozi teljes értékű lesz minden néző számára.

És ez az elképzelés valóra válhatott

A projektünk keretében sikerült elérnünk, hogy egy budapesti mozi vásznán időről-időre kifejezetten nagyothallók és siketek számára vetítsenek feliratos filmeket. A műsor a közönség igénye alapján alakul, így mindenkinek lehetősége van hozzátenni a kívánságlistához.

És még kedvezmény is elérhető

A Lenke Mozija Kedvezménykártyát bárki igényelheti, és a felmutatásával kedvezményesen nézheti meg bármelyik filmet. De a kártya, az egyes hallásközpontokkal kötött megállapodás értelmében, bizonyos szolgáltatások és termékek esetében is felhasználható. A kártya felmutatói olcsóbban juthatnák hozzá a kiválasztott lehetőségekhez.