Az Év Halláscentruma

Az Alapítvány megszületésekor hagyományteremtő céllal hívtuk életre egy régi tervünket. Az Év Halláscentruma Nívódíj Pályázat a hazai hallás- és audiológiai központok számára kínál kiváló lehetőséget. A díj a minőségi hallásgondozást hivatott elismerni, miközben fórumot biztosít egymás jobb megismerésére.

Mi a menete a pályázatnak?

A pályázó központokat egy előre megadott elbírálási rendszer alapján hasonlítjuk össze. Az értékelés mindkét esetben a szakmai felkészültség, a betegközponti fejlesztések és a további, ezekbe a kategóriákba nem sorolható előnyök megfigyeléséből áll. A vizsgálat végén a pontokat összesítjük, és a két legjobb eredményt elérő központot díjazzuk.

A bírálók

A Nívódíj odaítélését természetesen hallássérültek végzik, akik az Alapítvány aktivistáiként keresik fel a pályázókat. Ők az előre meghatározott kritériumrendszer alapján felmérik a helyi sajátosságokat, és a szempontok értékelésével rangsorolják az intézményt. Az önkéntesek mindeközben „inkognitóban” maradnak, nem fedik fel kilétüket. A vizsgálat során videót és hangfelvételt nem, azonban – a tények alátámasztása végett – fényképeket készítenek a bírálók.

A látogatói értékelést az adott központ minden esetben megkapja, így alaposan áttanulmányozhatja az objektív meglátásokat. Ezek rengeteget segíthetnek a fejlődésben, és különösen megerősítő hatásúak lehetnek.