KEZDEMÉNYEZÉSEINK

A Hallás Társasága Alapítvány célja, a hallásgondozás fejlesztése, a hallássérültek könnyebb társadalmi beilleszkedésének elősegítése, illetve életminőségének javítása.

Testközelből ismerjük a hallássérültek világát, mindazt a nehézséget, amivel a mindennapok során meg kell küzdeniük. Tudjuk, hogy számukra nem egyszerű rátalálni a megfelelő oktatásra, sem az ideális munkahelyre.

  • Kezdeményezéseink középpontjában éppen ezért ők állnak.

  • Szeretnénk tenni azért, hogy nekik könnyebb legyen.

Szakmai tapasztalatunk és korábbi élményeink segítettek abban, hogy irányt szabjunk az Alapítványunknak. Több kezdeményezésbe is belevágtunk, amelyek külön-külön és együtt is a hallássérültek életét segítik. Ezek mindegyike ugyanolyan fontos a számunkra, hiszen segítségükkel elérhetjük a céljainkat.

A gyerekeket, az egészségesebbeket, az épeket, a jobbakat, ügyesebbeket meg kell tanítani arra, hogy szolidárisak legyenek a gyengébbel, az elesettebbel, a kisebbel, a sebzettebbel szemben.
Böjte Csaba • ferences rendi szerzetes

“Tehetséges Nagyothalló Fiatalok Támogatása” Program

Sok olyan nagyothalló fiatal van, akiknek megvannak ugyan a képességeik, hogy továbbtanuljanak, vagy sikeres munkavállalók legyenek, azonban szociális helyzetük, vagy hallásállapotuk gátolja őket ebben. Programunkban számukra nyújtunk segítséget, hogy az álmaik valósággá válhassanak.

Hallókészülék-elem teszt

A hallókészülékek működését a különböző gyártók elemei teszik lehetővé. Ezekre természetesen eltérő minőség és ár jellemző. Az általunk elvégzett hallókészülék elemteszt során azonos körülmények között vizsgáltuk meg a különböző lehetőségeket, hogy így pontos képet nyújtsunk az ár/érték arányról.

Hallókészülék-választó

A hallókészülékek megismerésére és összehasonlítására nem létezett eddig platform. Alapítványunk célja, hogy ebben is segítséget nyújtson a hallássérülteknek és a hozzátartozóiknak. Létrehoztunk egy keresővel és szűrő funkcióval ellátott rendszert, hogy így mindenki rátalálhasson a számára ideális lehetőségre.

Hallás-pédia

Általánosságban elmondható, hogy rengeteg nem egyértelmű, halással kapcsolatos szakkifejezés létezik. Ezek megértésében nyújt segítséget szótárunk, amelyben minden fontos kifejezés, eszköz, funkció és márka helyet kap.

Az Év Halláscentruma Nívódíj

A pályázat a hazai hallás- és audiológiai központok számára biztosít remek lehetőséget. Hallássérült önkénteseink egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján mérik fel az egyes intézetek adottságait, miközben nem fedik fel kilétüket. Az értékelés minden esetben megvizsgálja a szakmai felkészültséget, a betegközpont fejlesztéseit, és a további előnyöket egyaránt.

Hallásgondozás teszt

Alapítványunk aktivistái próbavásárlások alapján mérik fel a különböző intézmények felkészültségét és színvonalát. Egy központi protokoll az alapja a vizsgálatnak, aminek köszönhetően egy objektív összehasonlítás születhet meg. Ez segít, hogy a hallássérülteknek ne a saját rossz élmények alapján kelljen megtapasztalni a különbségeket. A tesztnek köszönhetően egyszerűbb és könnyebb rátalálni az ideális intézményre.

Annual Month of Giving

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ac nibh vestibulum, laoreet ipsum quis, vestibulum nisi. Curabitur non mi et turpis pharetra vulputate. Ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent ac nibh vestibulum, laoreet ipsum quis, vestibulum nisi.Curabitur non mi et turpis pharetra vulputate. Cras consequat, risus nec commodo vehicula, nisi est laoreet leo, ac convallis nisi nibh id velit.