Vegyes sali

Legyél a vendégszerzőnk, meséld el a történetedet!

Az íróról

Puha Andrea

Születése óta hallássérült, így fő küldetése a hallássérüléssel élők támogatása. 2013-ban kezdett blogolni a hallássérülést övező tabutémákról, ezt jelenleg az Alapítvány blogján teszi. A Csendetlenkedő tábor és a Hali-tali tábor ötletgazdája, és hisz egy akadálymentesebb, szebb jövőben!

Tudod, én annak idején azért kezdtem el írni a Szájkóder blogot, mert rengeteg kérdés és feldolgozatlan feszültség volt bennem a hallássérülésem kapcsán. Azóta rengeteget írtam magamról, először privátban, magamnak, később nyíltan, mindenkinek. És erre akarlak rávenni téged is.

Mivel integráltan tanultam, a hallók között éltem, nem tudtam soha senkivel megbeszélni azokat a dolgokat, amelyek a hallássérülésemből fakadtak. Mivel az írás nekem mindig is egy terápiás eszköz (is) volt, ezért írásban kezdtem el kifejteni a gondolataimat, és megbeszélni magammal azokat.

Tudjátok, mit vettem észre?

Azt, hogy minden egyes írás után jobban érzem magam, és közelebb jutottam saját magamhoz, a kérdéseim megválaszolásához.

Amikor nyilvánossá tettem az első cikkeim, egyre többen kerestetek meg, és örültetek annak, hogy megírtam nemcsak a saját félelmeimet, érzéseimet, hanem a tiéteket is. És ez borzasztóan jó érzés volt, hogy tudtam, nem vagyok egyedül.

Azok, akik hallássérülten próbálnak boldogulni a hallók között, nem könnyen találnak sorstársat a környezetükben, pedig alapvető törvényszerűsége az életnek, hogy a hasonló gondolkodás és életkörülmények mentén kapcsolódunk egymáshoz.

Ebben kérem a segítségeteket: segítsetek magatoknak és egymásnak kapcsolódni egymáshoz.

Legyél a vendégszerzőnk, meséld el a történetedet!

Forrás: Pexels

Miről írhatsz?

Bármiről.

• Megírhatod az élettörténetedet. • Megírhatod, hogyan élted meg a hallássérülésedet gyerekkorodban, munkában, iskolában. • Megírhatod, mitől félsz, vagy mi az, amit a hallássérülésed adott neked. • Megírhatod, mi történt veled a hallássérülésed miatt, és hogyan reagáltad le, hogyan esett, mit tanultál belőle. • Megírhatod, hogyan fogadtad el magad, vagy mi olyan nehéz az elfogadásban néha. • Bármiről írhatsz, ami rólad és a hallássérülésedről szól.

Miért jó, ha ezeket megírod?

• Jó lehet neked, mert így akár névtelenül is beszélhetsz egy téged régóta foglalkoztató érzésről, kérdésről. • Válaszokat kaphatsz másoktól a benned lévő kérdéseidre. • Írhatsz, csak mert jól esik, és megosztanál másokkal egy-egy történetet az életedből. • Megerősítést adhatsz a sorstársaidnak azzal, hogy tudatosítod bennük, nincsenek egyedül. • Segítesz, hogy a hallók jobban megértsék a hallássérültek világát. • Mókás perceket okozhatsz másoknak a vicces történeteiddel. (Biztos van olyan történeted is.)

És ez csak néhány ok a sok közül.

Csak hallássérültek írhatnak?

Nem számít, hogy milyen a hallásgörbéd, ha hallássérült vagy, akkor írhatsz. Akkor is írhatsz, ha nem vagy hallássérült, de van történeted a hallássérültekről, amit úgy érzed, fontos elmesélned.

Fontos, hogy tanuljunk egymástól.

Nem akarod beküldeni, mert úgy érzed: ,,Nem tudok írni”?

Ne félj ettől, mert segítek Neked! Együtt dolgozunk azon, hogy olvasmányos legyen a szöveged, és Te döntöd el, hogyan megy ki a történeted a legvégén.

Ha pedig úgy érzed, nehéz neked az írás, de mégis szeretnéd mindenképpen megosztani a történetedet, akkor is meg tudjuk oldani! Elmesélheted nekem cseten, én pedig megfogalmazom, de akár interjút is készíthetek veled!

Ha ide kattintottál, és eddig eljutottál az olvasással, akkor már szerintem van mesélnivalód. Írj nekem Facebook oldalamon, vagy itt üzenetben!

Várni fogom!

Puszi:

Andi

Én írtam: Puha Andi

[xyz-ihs snippet="Footer"]

Megosztom :

Facebook
Pinterest
Email