Így szabadított meg a hallókészülék a szorongástól

Puha Andrea

Egy jó új hallókészülék olyan, mintha elmennétek botox kezelésre

Életünk során többször érünk el egy-egy fordulóponthoz, amikor minden gyökeresen megváltozik. Puha Andrea életében ez a pillanat akkor érkezett el, amikor a Hallás Társasága Alapítvány a Beltone hallókészülék gyártó céggel, a Samsunggal, a Telekommal, az Auditussal Halláspontokkal és a Belsound céggel karöltve új hallókészülékekkel és kommunikációs eszközökkel ajándékozta meg a “Tehetséges Nagyothalló Fiatalok Támogatása” Program keretében. Andrea cikkről cikkre avat be benneteket abba, milyen hatással volt az életére ez a változás.

II. rész

Egy jó új hallókészülék olyan, mintha elmennétek botox kezelésre

Az előző készülékem alatt az arcbőröm, nem tudjátok elképzelni, mennyit változott. A szemeim alatt nagyobbak lettek az árkok, a homlokomon vízszintes ráncok jelentek meg, a szemöldökeim között pedig kettő vízszintes vonal. Hogy ennek mi köze van a hallókészülékekhez? Ó, nagyon is sok!

Tudtam, hogy rosszul érzem magam a bőrömben, mert a hétköznapok nehezek. Tényleg azok voltak a régi készülékkel. Reggelente belenéztem a tükörbe, és nem értettem, mi történik az arcommal. Vitaminhiány? Kevés víz? Rossz arckrém?

Elkezdtem több vizet inni, multivitamint szedtem, és három év alatt vagy egy tucat arckrémet kipróbáltam. Segített? Á, dehogy.

Már készültem elsiratni a fiatalságom, amikor a Beltone készüléket elkezdtem hordani. A megoldás és a tények annyira egyszerűek és nyilvánvalóak voltak, hogy az állam leesett, amikor megfogalmazódott bennem a magyarázat.

Nézted már magad akkor, amikor szájról olvasol?

Egy jó új hallókészülék olyan, mintha elmennétek botox kezelésre

Forrás: Pexels

Gondolom, nem nagyon. Én egyszer láttam egy fotót magamról, ahol éppen társaságban figyelek. Iszonyú feszült olyankor az arcom, a szemöldököm összehúzom, annyira koncentrálok, és kettő függőleges csík jelenik meg az orrgyökömnél. A szemeimmel hunyorgok, igyekszem rázoomolni arra a szájra, amelyik nekem éppen fontos.

Szájról olvasni komolyan fárasztó.

Kimerít, még akkor is, ha jó hallókészüléked van. Ezt a hatást szorozd be a sokszorosával, ha éppen rossz hallókészüléket hordasz, márpedig én három évig rosszat hordtam. Állandó feszültségben éltem napról napra, és még így is a szövegek 85%-a elveszett valahol az éterben. Fájt a fejem estére, és olyan erősen húztam össze a szemöldököm, hogy kézzel simogattam ki az izmokat, mert képtelen voltam rá, hogy ellazítsam.

Most már egy éve, hogy a Beltone készüléket hordom, és vesszek meg, de megfiatalodtam. Nem emlékszem, mikor fájt utoljára a szemem környéke, és az arcizmaim lazábbak, mint valaha. A két csík a szemöldököm között elhalványodott, és már egy éve ugyanazt a noname arckrémet használom, amit fillérekért utánam dobnak bármelyik drogériában.

Szeretek reggelente felkelni, betenni a hallókészülékem, és ráfülelni a világra. Igaz, még mindig nem tudom, mikor zörgök, mitől kel fel a párom, de a világ kerekebb lett és letisztultabb. Átláthatóbb.

És ami azt illeti, magamat is jobban elhelyezem ebben az új világban.

Szerző: Puha Andrea

Írjon nekünk!

Szeretne értesülni róla, ha egy új bejegyzés kerül az oldalra?
Kövessen minket a Facebookon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre![good_old_share]