Loading...
1% 2019-04-26T14:21:10+00:00

TÁMOGASD MUNKÁNKAT ADÓD 1%-ÁVAL

"A Hallás Társasága" Alapítvány  jogosult adó 1%-os felajánlásokat fogadni. Támogasd munkánkat!

ADÓSZÁMUNK: 18657755-1-10

HOGYAN AJÁNLD FEL ADÓD 1%-ÁT 2018-BAN? GYAKORLATI ÚTMUTATÓ

Idén az új rendszer alapján, ha nem változtatsz a NAV által készített bevallás tervezeten, illetve nem nyújtasz be saját bevallást május 20-ig, akkor az eSZJA válik a hivatalos bevallásoddá. Így könnyen előfordulhat, hogy sokan megfeledkeznek a rendelkezés lehetőségéről. Ezért szólj ismerőseidnek is!

Az adószámunkkal előre kitöltött nyilatkozatot töltsd le, nyomtasd ki és írd rá saját adataidat. Ezt kell beletenned egy kisméretű sima borítékba. A borítékra írd rá nevedet és adószámodat. Ezt a levelet zárd le és a lezáráson átmenően írd alá a borítékot.
Ezt a borítékot kell eljuttatni a NAV-nak személyesen vagy postán. A címet a NAV tájékoztatójában találod.

ALAPÍTVÁNYUNK

“A Hallás Társasága” Alapítvány – akkoriban még, mint civil társaság – 2014-ben alakult meg azzal a határozott céllal, hogy kezdeményezésein keresztül segítsen:

  • A zajártalom által leginkább veszélyeztetett csoportoknak (kamaszkorúak, fiatal felnőttek, zajos környezetben élők, vagy dolgozók)  hallásuk megvédésében, az elkerülhető halláscsökkenés megelőzésében.
  • A már hallásveszteséggel élőknek pedig elérhetővé tenni azokat az információkat, amiknek segítségével könnyebbé válik megérteni és feldolgozni hallásveszteségüket, részesévé válni egy olyan közösségnek, amely megérti problémáikat és képes segítséget nyújtani azok megoldásában.

Az Alapítvánnyá válással A Hallás Társasága céljai nem változtak meg, csak pontosabbakká váltak.

FELADATUNKUL TŰZTÜK KI:

  • az újszülött hallszűrés fontosságának tudatosítását,
  • a hallókészülék viselés elfogadottságának növelését,
  • az alternatív hallásvédő és -javító lehetőségek ismertetését, bemutatását,
  • a nehéz körülmények között élők vizsgálatokra történő eljutásának támogatását,
  • indokolt esetben az ő részükre a hallókészülékeknél kötelezően felmerülő önrész vagy annak egy részének átvállalását,
  • a hallássérült emberek munkában való elhelyezkedésének segítését,
  • a hallássérültek könnyebb társadalmi beilleszkedése elősegítését,
  • a hallásgondozás fejlesztésének és korszerűsítését.

Sok helyen vagyunk ott és sok mindent értünk már el.

Érzékenyítünk, mert tudjuk, hogy a halláscsökkenéssel élő emberekkel szembeni előítéletek, az elutasítás és bizonytalanság oka szinte mindig egyszerű információhiány. A társadalom érzékenyítése szükséges ahhoz, hogy az emberek többet tudjanak meg a fogyatékossággal élő emberek életéről.

Közösséget építünk, olyan fórumot teremtünk, ahol a hallássérültek, az őket nevelő szülők és a szakemberek kötetlen környezetben egymásra találhatnak. Hangsúlyt fektetünk rá, hogy a szülők megismerkedhessenek a hallássérültek világával, miközben a hallássérült gyermekeknek lehetőségük van sorstársakból barátokká válni.

Oktatunk és tájékoztatunk. Minden lehetőséget megragadunk, hogy “hallás-tudatosabbá” tegyük a társadalmat. Ott vagyunk a zenei fesztiválokon, oktató-táborokat szervezünk, tanulmányokat készítünk és blogot írunk, hogy a lehető legtöbbet és a legtovább hallhass.

Eddigi kezdeményezéseink:

A “Tehetséges Nagyothalló Fiatalok Támogatása” Programunk keretén belül támogattunk tehetséges tanuló vagy pályakezdő hallássérült fiatalokat, hallókészülékkel illetve kommunikációs eszközökkel, valamint a hallásgondozás biztosításával.

Hasonlóképpen támogattuk az idősotthonokban élő rászoruló emberek hallókészülékhez jutását is.

A “Tehetséges Nagyothalló Fiatalok Támogatása” Programunk keretén belül támogattunk tehetséges tanuló vagy pályakezdő hallássérült fiatalokat, hallókészülékkel illetve kommunikációs eszközökkel, valamint a hallásgondozás biztosításával.

Hasonlóképpen támogattuk az idősotthonokban élő rászoruló emberek hallókészülékhez jutását is.

Leteszteljük a halláscentrumokat
Aktivistáink próbavásárlásokkal mérik fel a különböző intézmények felkészültségét és színvonalát. Ezt egy központi protokoll alapján végzik, így az eredmények minden esetben az objektív valóságot fedik le.
Ezzel is segítjük, hogy a hallássérültek könnyebben megtalálják a számukra legmegfelelőbb halláscentrumot. Igyekszünk bevonni és motiválni a halláscentrumokat is Az Év Halláscentruma Nívódíj kiosztásával.

Elemeket tesztelünk
Jelenleg is fut elemtesztünk, amivel azt szeretnénk segíteni, hogy a hallássérültek a legjobb döntést hozzák meg, mikor elemet vásárolnak hallókészülékeikbe.

Erre használnánk a Tőled kapott 1%-ot:
Terveink között szerepel egy Hallás-pédia kialakítása, hogy a hallással és a hallásgondozással járó szakkifejezéseket minden hallássérült érthesse. Ezzel hozzájárulnánk ahhoz, hogy mindenki magabiztosan érvényesítse érdekeit a könnyebb érthetőségnek köszönhetően.

Szeretnénk létrehozni egy platformot, ahol az összes létező hallókészüléket össze tudja hasonlítani a hallássérült személy, ezáltal pedig könnyebben hoz majd döntést egy új készülék kiválasztásakor.

Elindítottuk nyári tábori programjainkat is. A Csendetlenkedő táborunkat a hallássérült gyermekeknek és szüleiknek hoztuk létre, a Hali tali tábort pedig nagyothalló fiataloknak, hogy ezzel is biztosítsunk számukra egy helyet, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat. Bízunk benne, hogy ebből hagyományt tudunk teremteni.

Kérjük, támogasd Te is az Alapítványunkat adód 1%-val! Járulj hozzá, hogy a vizsgálatok és a szakorvosi véleményalkotás mindenki számára elérhetővé váljon. Segíts, hogy mindenkinek lehetősége legyen a teljes életre!

Ha bármilyen kérdés merült fel benned tevékenységeinkkel kapcsolatban, írj nekünk bátran a info(kukac)hallastarsasag.hu címre, és mi készségesen válaszolunk!

Top